Nieuws

Speculaaspoppen te koop

Ook dit jaar weer verkoop van speculaaspoppen. Deze kanjers zijn al bezig om ze te verkopen. Wilt u ook één of meerdere poppen kopen? Stuur ons even een berichtje en wij regelen het. De poppen wijn ook te koop bij Jip Mode in Sleeuwijk en Man of the world in Hardinxveld-Giessendam.

Korte vakantie

De kinderen hebben een korte vakantie en komen deze week op maandag, woensdag en vrijdag naar de resource.

Vervolg bijspringen met eten

3x eten per dag is voor ons heel gewoon. O ja, en onze tussendoortjes niet te vergeten. In Kenia is dit een heel ander verhaal. Sommige van onze kinderen moeten wij eten meegeven voor thuis, omdat ze anders helemaal niks kunnen eten, zoals hiernaast de jongen Evans en Vincent. En dan moet Walter het eten thuis bezorgen. Want als de kinderen het zelf mee naar huis nemen, wordt het eten soms afgepakt.

Bijspringen met eten

1 van de 4 gezinnen die wij maandelijks eten geven.

Zondag.....de kids zijn weer op de resource

Afschuwelijk ongeluk

Afschuwelijk nieuws kregen wij deze morgen. Colleta, haar moeder en 11 andere mensen zijn omgekomen bij een vuurzee nadat een benzinetank geexplodeerd is nabij Argwings Kodhek Secondary School in Siaya county vlakbij Mutumbu.

Coronavirus

Hier in Nederland hebben we het coronavirus gelukkig goed onder controle. Helaas is dit niet overal ter wereld zo. Vanmorgen kregen we dit bericht van Walter: Today weather is good. Kids are in as usual. Today all kids Will het maks, hand sanitizer, and some families Will het Bucket of water. It’s the only way we can fight coronavirus. The country didn’t have enough vaccine for everyone as people are die.

Problemen waterput

Problemen met de waterput, de rand begon in te storten. gelukkig bijna weer gemaakt.

Kleuterschool

Deze schatjes zijn afgelopen week voor het eerst naar de kleuterschool geweest. Nieuw uniform. sokken, tas, schoenen…..

Ze komen inmiddels al een paar maanden naar de Resource op zondag en in de vakantie.  

Laatste week vakantie

Vanaf volgende week maandag weer naar school voor de laatste periode van het schooljaar, die door de corona een half jaar langerdan anders is geweest.

Rapporten van een aantal kinderen

Vakantie na 2e schoolperiode

In Kenia is er weer een schoolseizoen voorbij en hebben de kinderen nu 7 weken vakantie. Dan volgt de laatste periode voordat ze naar een volgende klas gaan. De kinderen komen tot ze weer naar school gaan 3x per week naar de Resource.

Een maandag in de vakantie

De kids zijn vandaag weer op de Resource. Foto vanmorgen gekregen van Walter.

Kleuterschool

Sinds wij de stichting overgenomen hebben in 2015 zijn er 3 baby’s geboren in de gezinnen die wij helpen. Inmiddels zijn zij geen baby’s meer, maar kleuters van (bijna) 4 jaar. Deze lieverds zijn vandaag voor het eerst op de Resource en gaan vanaf nu naar de kleuterschool.

Gift

Afgelopen januari hebben wij een gift ontvangen van een voor ons onbekende BV. Wij willen die BV via dit berichtje zeggen: Dankjewel!!

Truien

Het jaar is alweer om, elk kind krijgt weer een nieuwe trui.

Alle kinderen weer naar school in januari

Vanaf 4 januari 2021 gaan alle kinderen weer naar school. er zijn klaslokalen bijgebouwd, bureaus gemaakt, de kids hebben weer nieuwe uniformen, schoenen en kousen. Kortom, ze zijn klaar om naar school te gaan.

Een klein deel van de kinderen kan weer naar school

Sinds het voorjaar komen de kinderen al 3x per week naar de Resource omdat de scholen gesloten zijn vanwege de corona. Vanaf 12 oktober krijgen de examenklassen van de secundairy en de primary school eindelijk weer les op school.

Speculaasactie!

Wij verkopen dit jaar voor het eerst speculaaspoppen. Na aftrek van de inkoopkosten gaat de opbrengst naar de kinderen. Misschien leuk om uw personeel een kleinigheidje te geven op 5 december. Maar ze zijn ook per stuk te koop of te bestellen bij ons en bij de winkels Jip in Sleeuwijk en Man of the World in Hardinxveld-Giessendam.

Menstruatie

Uitgifte van maandverband is natuurlijk ook noodzakelijk. Ze kunnen weer even vooruit met deze dozen. Alhoewel, met zoveel grote meiden is dit natuurlijk zo op.

Nog steeds niet naar school

3x per week temperatuur meten, 3x per week les en lunch, 3x per week krijgen wij foto’s waarop te zien is dat de kinderen aan het leren zijn, ze een maaltijd verzorgen, etc…….

Dekens

De dekens zijn weer gekocht en uitgedeeld. Ze moeten warmte bieden tijdens de jaarlijkse regenperiode.

Eten

Het is ons toch weer gelukt om eten, zeep en mondkapjes te regelen voor de kinderen.

Kinderen niet naar school tijdens corona

Bijna iedere zondag krijgen wij foto’s van de kinderen. Dan zijn ze op de Resource. Maar nu is het al wekenlang stil. Ze moeten net als wij, tijdens deze corona-crisis, zoveel mogelijk thuis blijven. Gelukkig zijn onze kinderen nog gezond.

Maar omdat ze nu niet naar school gaan(waar ze normaal gesproken een maaltijd krijgen), moeten de kinderen thuis eten. Maar voor veel kinderen is er niet altijd zoveel eten thuis. Wij doen ons best om de kinderen zoveel mogelijk te helpen, maar soms is het moelijk. Wij hebben helaas niet zoveel geld om alle kinderen te geven wat ze nodig hebben.

Muskietennetten

Alle kinderen hebben een nieuw muskietennet gekregen.

Daar malaria nog steeds doodsoorzaak 1 is in Kenia, zijn de netten voor iedereen heel belangrijk om daaronder te slapen.

Nieuwe truien

1x per jaar krijgen de kinderen een nieuwe trui. De school waar ze naar toe gaan, bepaalt de kleur.

Eten

Een aantal gezinnen, meestal bestaande uit moeders met kinderen, krijgen maandelijks een zak rijst, zodat zij dagelijks kunnen eten.

Wilt u ons helpen?

Van 6 april tot en met 9 mei kunt u uw lege flessen bonnen bij Albert Heijn Sleeuwijk in de emballage bak deponeren. Zo kunnen wij de kinderen o.a. weer voorzien van muskietennetten, zodat zij geen malaria oplopen.

Januari 2020 en tevens nieuw schooljaar

Een jaarlijks terugkomend ritueel is het uitrijken van o.a.: schooluniformen, schoenen, schoolboeken, sokken, ondergoed etc.