Nieuws

Het nieuwe schooljaar kan weer beginnen

De kinderen hebben weer van alles ontvangen voor het nieuwe schooljaar: uniform, sokken, schoenen, truien, tassen, etc….

Nieuw lokaal

De afgelopen weken is er op de resource hard gewerkt om van deze overkapping een lokaal te maken. Eén van onze vaste sponsors heeft dit mogelijk gemaakt. DANKJEWEL!! Wij zijn hier heel erg blij mee.

Impalapark

Op ‘schoolreisje’ met de kinderen. Ze mochten ook bomen planten i.v.m. Nationale Bomenplantdag.

Bezoek kinderen

Ella en Johan zijn met vrienden in Kenia. Ze bezoeken gezinnen, bespreken wat er weer gedaan moet worden, het is genieten met elkaar.

September 2023

Vandaag weer foto’s gekregen va Walter, de kinderen krijgen extra lessen en een lunch.

Weer nieuwe kinderen bij ons project

Deze kinderen kunnen we dankzij onze sponsors naar school laten gaan. De vader van deze kinderen heeft het gezin verlaten, en moeder moet het verder maar uitzoeken….

De kinderen hebben vakantie

Uitbraak van tyfus in Kenia

Zondag 23 juli kregen we het bericht dat Ismaël waarschijnlijk malaria had. Na onderzoek bleek hij tyfus te hebben. Dankzij het snelle optreden van Walter gaat het nu gelukkig weer beter met Ismaël!

Een zondag in mei

Weer foto’s van Walter gekregen.

Voordat ze bij de resource kunnen koken, moet er eerst hout gesprokkeld worden.

Feestelijke lunch tijdens moederdag

Tijdens deze moederdag wordt er nogmaals bij stilgestaan dat mama Gerda en mama Ella vanuit Nederland zo goed voor de kids zorgen.

Maar zonder sponsors kunnen wij dit helemaal niet realiseren, dus hierbij ook een dankjewel aan alle sponsors!

Vakantie weer voorbij

Laatste dag van de vakantie, vanaf maandag gaan de kinderen weer naar school, net als in Nederland.

Deel 1 van het schooljaar zit er alweer op

Ook schoolvakantie in Kenia, de kinderen komen 3x in de week naar de resource voor extra lessen en eten……

Persoonlijke hygïene voor de meisjes

Enorme droogte

Regenseizoenen die al 5 jaar op rij niks voorstellen. Oogsten die daardoor tegenvallen. Prijzen die enorm omhoog gaan. Steeds meer mensen hebben honger. Ook voor onze kinderen vraagt Walter steeds vaker om hulp. 

Wie helpt ons mee?

Malaria

Het muggenseizoen is er weer, de dreiging voor malaria is erg groot. er zijn dan ook weer nieuwe muskietennetten en dekens gekocht en uitgedeeld.

Zendingsproject

De Rehobothschool in Hardinxveld Giessendam heeft per schooljaar verschillende projecten waar zij met de zending voor sparen. 
Van januari tot de zomervakantie willen wij voor jullie gaan sparen. 
Afgelopen maandag 13 februari hebben wij een korte presentatie gegeven over het werk wat wij doen.
Dit visualiseert het voor de kinderen en stimuleert ze om zendingsgeld mee te nemen elke week. 

Januari 2023

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. Alle kinderen weer met een nieuw uniform, schoenen, schooltas…..

Lege flessen actie

Dankjewel voor alle lege-flessen-bonnen die wij de afgelopen weken hebben gekregen. Ze hebben een mooi bedrag van bijna € 400,00 opgeleverd.

Bezoek kinderen

Ons bezoek zit er weer op. Heel fijn om deze kinderen het hoognodige te kunnen geven. Dankjewel aan alle sponsors die ons hierbij helpen!

Walter zijn jongste zoontje.

Sommige mensen hebben het gelukkig iets beter, zij hebben een ezel en hoeven niet te sjouwen met water.

Margaret en Evon, ook zij hebben een matras gekregen.

De uniformen worden weer aangemeten. Deze naaister weet gelukkig zoveel mogelijk uniformen uit de stof te knippen.

Bananen voor de kinderen gekocht.

Matrassen, geen overbodige luxe

Hele dunne matjes staan rechtsachter in de hoek, ze zijn om op te slapen, kunnen wij ons toch niet voorstellen.

Door gezinnen te bezoeken constateren we dit, en kunnen gelijk actie ondernemen en kinderen van matrassen voorzien.

07-11-2022 Lege flessen actie

Vanaf vandaag kan je bij de Albert Heijn in Sleeuwijk, 4 weken lang, de opbrengst van de lege flessen deponeren in de bak naast het inleverstation. Daarmee help je “onze” kinderen in Kenia aan eten, en kunnen ze naar school.

1 maaltijd per dag, helaas geen uitzondering

Een groot deel van Kenia heeft honger….. Fijn om deze kinderen eten te kunnen geven.

Uitslag verkiezingen

Bijna een maand na de verkiezingen is eindelijk bekend gemaakt wie Kenia moet gaan besturen. Na een periode van onrust, plunderingen, stembiljetten die gestolen zijn, etc…., heeft de rechter beslist dat William Ruto de nieuwe president is. Helaas niet Raila Odinga, de man die meer gelijkheid wilde creëren. Waarschijnlijk komen er geen grote veranderingen. We gaan er vanuit dat wij schoolgeld moeten blijven betalen. 

Nieuwe president

Komende dinsdag 9 augustus zijn de verkiezingen voor een nieuwe president. Wij zijn heel benieuwd wie het land gaat besturen…

Alle kinderen weer naar school na een korte vakantie

Ons hart huilt

Deze week hebben we het verdrietige nieuws gekregen dat Eventure is overleden aan de gevolgen van een longontsteking en sickucell, een ziekte die lichaamscellen opeet. Eventure is vandaag begraven. Hij is slechts 4,5 jaar geworden. Vaarwel kleine vriend xxx

Bezoek Kenia

Ella en Johan zijn nu in Kenia bij de kinderen. Ter plekke is er altijd weer meer duidelijk dan via de app communiceren met Walter.

Er zijn plannen om het schoolgeld af te schaffen en een leerplicht in te stellen. Zou voor ons een feestje zijn, want nu gaat ieder jaar toch een kleine  € 4.000,00 op aan schoolgeld, en ieder jaar voor ons weer een hele klus om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen. Maar zover is het nog niet, in augustus wordt er besloten.

Afgelopen december is er een nieuw huisje gebouwd voor een gezin. Ons werd verteld dat de kinderen daarna allemaal weer thuis zouden slapen. Dit is niet gelukt. Moeder slaapt samen met de jongste dochter en twee kleinkinderen in een bed met een stukje schuimrubber wat voor matras door moet gaan. De andere kinderen slapen toch bij buren en bij Walter. O ja, er zijn nog wel drie flinterdunne kussentjes die s’nachts op het bed gelegd worden. Dat kan natuurlijk niet, wij hebben eerst een matras geregeld.

Alle kinderen van het examenjaar zijn geslaagd en gaan een vervolgopleiding later dit jaar doen. 

Van ons wordt er op zondag verwacht dat wij de kinderen, Johan de jongens en Ella de meisjes, wijze woorden meegeven.

Maart 2022 Examens

De hoogste klassen van het voortgezet onderwijs moeten de komende 4 weken examens doen. Wij wensen deze kinderen heel veel succes!!

Ondertussen is voor de andere kinderen de vakantie begonnen. 

Zondag, les en lunch

Diverse rapporten

Eindelijk weer naar Kenia

Na ruim 4 jaar zijn Ella en haar man Johan naar Kenia vertrokken en hebben verschillende gezinnen bezocht om onder andere cadeautjes uit te delen van sponsors die specifiek voor een kind betalen, en weer extra dingen geregeld voor sommige gezinnen, zoals een Solar systeem, nieuwe matrassen en zelfs lekkende daken die vervangen moeten worden.

Chelsea, Veronicah en Sarah werden verwend met een Nederlands cadeautje.

Dankzij een aantal gulle gevers hebben we 2 daken kunnen vervangen. Bij één van de gezinnen kunnen de kinderen nu weer thuis slapen. Zij sliepen bij diverse buren.

Het Solar systeem moet geïnstalleerd zodat Evans en Vincent licht hebben om s’avonds te kunnen leren voor school.

Een nieuw matras is hier geen overbodige luxe.

Deze jongens, 8 en 11 jaar gaan nu niet naar school. Daarom hebben wij besloten dat de boys vanaf nu wel naar school gaan.

Evans en Vincent met de buurvrouw die de zorg voor de jongens op zich neemt terwijl ze zelf al 7 kinderen heeft.

Speculaaspoppen te koop

Ook dit jaar weer verkoop van speculaaspoppen. Deze kanjers zijn al bezig om ze te verkopen. Wilt u ook één of meerdere poppen kopen? Stuur ons even een berichtje en wij regelen het. De poppen wijn ook te koop bij Jip Mode in Sleeuwijk en Man of the world in Hardinxveld-Giessendam.

Korte vakantie

De kinderen hebben een korte vakantie en komen deze week op maandag, woensdag en vrijdag naar de resource.

Vervolg bijspringen met eten

3x eten per dag is voor ons heel gewoon. O ja, en onze tussendoortjes niet te vergeten. In Kenia is dit een heel ander verhaal. Sommige van onze kinderen moeten wij eten meegeven voor thuis, omdat ze anders helemaal niks kunnen eten, zoals hiernaast de jongen Evans en Vincent. En dan moet Walter het eten thuis bezorgen. Want als de kinderen het zelf mee naar huis nemen, wordt het eten soms afgepakt.

Bijspringen met eten

1 van de 4 gezinnen die wij maandelijks eten geven.

Zondag.....de kids zijn weer op de resource

Afschuwelijk ongeluk

Afschuwelijk nieuws kregen wij deze morgen. Colleta, haar moeder en 11 andere mensen zijn omgekomen bij een vuurzee nadat een benzinetank geexplodeerd is nabij Argwings Kodhek Secondary School in Siaya county vlakbij Mutumbu.

Coronavirus

Hier in Nederland hebben we het coronavirus gelukkig goed onder controle. Helaas is dit niet overal ter wereld zo. Vanmorgen kregen we dit bericht van Walter: Today weather is good. Kids are in as usual. Today all kids Will het maks, hand sanitizer, and some families Will het Bucket of water. It’s the only way we can fight coronavirus. The country didn’t have enough vaccine for everyone as people are die.

Problemen waterput

Problemen met de waterput, de rand begon in te storten. gelukkig bijna weer gemaakt.

Kleuterschool

Deze schatjes zijn afgelopen week voor het eerst naar de kleuterschool geweest. Nieuw uniform. sokken, tas, schoenen…..

Ze komen inmiddels al een paar maanden naar de Resource op zondag en in de vakantie.  

Laatste week vakantie

Vanaf volgende week maandag weer naar school voor de laatste periode van het schooljaar, die door de corona een half jaar langer dan anders is geweest.

Rapporten van een aantal kinderen

Vakantie na 2e schoolperiode

In Kenia is er weer een schoolseizoen voorbij en hebben de kinderen nu 7 weken vakantie. Dan volgt de laatste periode voordat ze naar een volgende klas gaan. De kinderen komen tot ze weer naar school gaan 3x per week naar de Resource.

Een maandag in de vakantie

De kids zijn vandaag weer op de Resource. Foto vanmorgen gekregen van Walter.

Nieuwe kleuters

Sinds wij de stichting overgenomen hebben in 2015 zijn er 3 baby’s geboren in de gezinnen die wij helpen. Inmiddels zijn zij geen baby’s meer, maar kleuters van (bijna) 4 jaar. Deze lieverds zijn vandaag voor het eerst op de Resource en gaan vanaf nu naar de kleuterschool.

Gift

Afgelopen januari hebben wij een gift ontvangen van een voor ons onbekende BV. Wij willen die BV via dit berichtje zeggen: Dankjewel!!

Truien

Het jaar is alweer om, elk kind krijgt weer een nieuwe trui.

Alle kinderen weer naar school in januari

Vanaf 4 januari 2021 gaan alle kinderen weer naar school. er zijn klaslokalen bijgebouwd, bureaus gemaakt, de kids hebben weer nieuwe uniformen, schoenen en kousen. Kortom, ze zijn klaar om naar school te gaan.

Een klein deel van de kinderen kan weer naar school

Sinds het voorjaar komen de kinderen al 3x per week naar de Resource omdat de scholen gesloten zijn vanwege de corona. Vanaf 12 oktober krijgen de examenklassen van de secundairy en de primary school eindelijk weer les op school.

Speculaasactie!

Wij verkopen dit jaar voor het eerst speculaaspoppen. Na aftrek van de inkoopkosten gaat de opbrengst naar de kinderen. Misschien leuk om uw personeel een kleinigheidje te geven op 5 december. Maar ze zijn ook per stuk te koop of te bestellen bij ons en bij de winkels Jip in Sleeuwijk en Man of the World in Hardinxveld-Giessendam.

Menstruatie

Uitgifte van maandverband is natuurlijk ook noodzakelijk. Ze kunnen weer even vooruit met deze dozen. Alhoewel, met zoveel grote meiden is dit natuurlijk zo op.

Nog steeds niet naar school

3x per week temperatuur meten, 3x per week les en lunch, 3x per week krijgen wij foto’s waarop te zien is dat de kinderen aan het leren zijn, ze een maaltijd verzorgen, etc…….

Dekens

De dekens zijn weer gekocht en uitgedeeld. Ze moeten warmte bieden tijdens de jaarlijkse regenperiode.

Eten

Het is ons toch weer gelukt om eten, zeep en mondkapjes te regelen voor de kinderen.

Kinderen niet naar school tijdens corona

Bijna iedere zondag krijgen wij foto’s van de kinderen. Dan zijn ze op de Resource. Maar nu is het al wekenlang stil. Ze moeten net als wij, tijdens deze corona-crisis, zoveel mogelijk thuis blijven. Gelukkig zijn onze kinderen nog gezond.

Maar omdat ze nu niet naar school gaan(waar ze normaal gesproken een maaltijd krijgen), moeten de kinderen thuis eten. Maar voor veel kinderen is er niet altijd zoveel eten thuis. Wij doen ons best om de kinderen zoveel mogelijk te helpen, maar soms is het moelijk. Wij hebben helaas niet zoveel geld om alle kinderen te geven wat ze nodig hebben.

Muskietennetten

Alle kinderen hebben een nieuw muskietennet gekregen.

Daar malaria nog steeds doodsoorzaak 1 is in Kenia, zijn de netten voor iedereen heel belangrijk om daaronder te slapen.

Nieuwe truien

1x per jaar krijgen de kinderen een nieuwe trui. De school waar ze naar toe gaan, bepaalt de kleur.

Eten

Een aantal gezinnen, meestal bestaande uit moeders met kinderen, krijgen maandelijks een zak rijst, zodat zij dagelijks kunnen eten.

Wilt u ons helpen?

Van 6 april tot en met 9 mei kunt u uw lege flessen bonnen bij Albert Heijn Sleeuwijk in de emballage bak deponeren. Zo kunnen wij de kinderen o.a. weer voorzien van muskietennetten, zodat zij geen malaria oplopen.

Januari 2020 en tevens nieuw schooljaar

Een jaarlijks terugkomend ritueel is het verstrekken van o.a.: schooluniformen, schoenen, schoolboeken, sokken, ondergoed, etc…..