Nieuws

Dekens

De dekens zijn weer gekocht en uitgedeeld. Ze moeten warmte geven tijdens de jaarlijkse regenperiode.

Eten

Het is ons toch weer gelukt om eten, zeep en mondkapjes te regelen voor de kinderen.

Kinderen niet naar school tijdens corona

Bijna iedere zondag krijgen wij foto’s van de kinderen. Dan zijn ze op de Resource. Maar nu is het al wekenlang stil. Ze moeten net als wij, tijdens deze corona-crisis, zoveel mogelijk thuis blijven. Gelukkig zijn onze kinderen nog gezond.

Maar omdat ze nu niet naar school gaan(waar ze normaal gesproken een maaltijd krijgen), moeten de kinderen thuis eten. Maar voor veel kinderen is er niet altijd zoveel eten thuis. Wij doen ons best om de kinderen zoveel mogelijk te helpen, maar soms is het moelijk. Wij hebben helaas niet zoveel geld om alle kinderen te geven wat ze nodig hebben.

Muskietennetten

Alle kinderen hebben een nieuw muskietennet gekregen.

Daar malaria nog steeds doodsoorzaak 1 is in Kenia, zijn de netten voor iedereen heel belangrijk om daaronder te slapen.

Nieuwe truien

1x per jaar krijgen de kinderen een nieuwe trui. De school waar ze naar toe gaan, bepaalt de kleur.

Eten

Een aantal gezinnen, meestal bestaande uit moeders met kinderen, krijgen maandelijks een zak rijst, zodat zij dagelijks kunnen eten.

Wilt u ons helpen?

Van 6 april tot en met 9 mei kunt u uw lege flessen bonnen bij Albert Heijn Sleeuwijk in de emballage bak deponeren. Zo kunnen wij de kinderen o.a. weer voorzien van muskietennetten, zodat zij geen malaria oplopen.

Januari 2020 en tevens nieuw schooljaar

Een jaarlijks terugkomend ritueel is het uitrijken van o.a.: schooluniformen, schoenen, schoolboeken, sokken, ondergoed etc.